80° från Varmvattnet

I ett dike i Zambia förblöder en 14-årig flicka. I USA dör en domare i Högsta Domstolen under mystiska omständigheter. I en svensk lägenhet möts tre aktivister för att ta emot beskedet om en katastrof. I en amerikansk buss försöker en ung kvinna fly från sin historia. I gräset utanför en barnmorskas hus bygger någon en häxpyramid.

I händelsernas centrum står Ellen Elg, svensk läkare med oklart uppdrag i Afrika. Den första boken om Ellen Elg handlar om sexualitet, kvinnoförtryck och död i miljöer som sällan beskrivits i svensk spänningslitteratur.


I Karin Alfredssons färgstarka men osentimentala roman där döden är nära i alla hem skildras hur enskilda liv cyniskt offras av den multinationella industrin.

Som alltid är det de mest utsatta som drabbas, och de flesta av dem är kvinnor. Och som vanligt är det de som styr världen, med ekonomisk eller ideologisk makt, som står för hoten. Av dem är de flesta män.

"Allt viktigt i denna berättelse är sant. Alla likheter med verkligheten är fullkomligt avsiktliga", skriver författaren i bokens förord. Det betyder inte att det inte är diktat. Men sant.  Läs utdrag ur boken  

Mer om bilderna 

Beauty, Blessing and Hope (en)

Verklighetens Beauty 


image-210309101750

”En insiktsfull berättelse med ett för kriminallitteraturen ovanligt motiv i en annorlunda miljö. Årets debut!”

Svenska Deckarakademin

”Karin Alfredsson förmår skildra varje företeelse med en stark och pockande närvarokänsla. Hon skriver med ett intensivt och närgånget språk. Hon kryper in i sina gestalter och lyckas därigenom belysa händelseförloppet från olika och skiftande synvinklar. Det är en imponerande och djupt oroväckande roman.”

Crister Enander, Sundsvalls Tidning

"Karin Alfredsson har skrivit en tät och spännande thriller med ett kvinnligt perspektiv."

Gotlands Tidningar

”En utsökt debut. Karin Alfredsson träffar mitt i prick.”

Eskilstuna-kuriren

"Karin Alfredsson lyckas med att behandla många viktiga och komplicerade ämnen på ett lågmält sätt som berör. Jag läser gärna mer om Ellen Elg."

Amnesty Press

”Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen. Hon gör det bra! Man blir gripen, förbannad och engagerad.”

Damernas Värld