Skrik tyst så inte grannarna hör

Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans.

Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.


Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig. 


Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap - och häxeri. Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är Karin Alfredsson äntligen tillbaka som författare.


KARIN ALFREDSSON har varit verksam som journalist i drygt 40 år och är författare till femton böcker. Hennes 80 grader från Varmvattnet (2006) belönades med Svenska deckarakademins debutantpris. Karin Alfredsson arbetar för att belysa och förändra flickors och kvinnors villkor världen över. 


Sagt om Alfredssons författarskap:


"Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen. Man blir gripen, förbannad och engagerad."

DAMERNAS VÄRLD om 80 grader från Varmvattnet


"Det är få förunnat att kunna skriva bra och levande om det de verkligen är rasande på, men Karin Alfredsson kan."

LOTTA OLSSON, DN om Pojken i hiss 54


"Karin Alfredsson väver elegant ihop intrigen i en imponerande kombination av spänning och viktig samhällskritik."

GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET om Pojken i hiss 54


"Tät, spännande och engagerande. Med kylig klarsyn och undertryckt vrede skildras den grymma verklighet indiska kvinnor tvingas leva i." 

INGALILL MOSANDER, AFTONBLADET om Den sjätte gudinnan


"En mycket välskriven roman som varvar de två kvinnornas berättelser om umgänget med de båda hycklande, förtryckande och alltmer motbjudande männen."

DAST MAGAZINE om Skrik tyst så inte grannarna hör

Huset Lusaka - skrik

Huset i Lusaka

IMG_E0621 (2) - skrik

mahsn

IMG_0579 - skrik
IMG_E0588 (4) - skrik
Vas med blå blommor - skrik
IMG_0565 - skrik