Tryckning närmar sig

4 May 2024

Nu är det några månader sedan jag lämnade manus, i veckan kommer korrekturet från den skarpögda korrekturläsaren och nu ska baksidestexten beslutas. Utgivning i juli.

Vad tycker ni?
Skulle ni köpa en bok med den här baksidestexten?

Filip Lindblom springer fortare än han gjort i hela sitt liv. Han slår undan buskar, snavar över nedfallna grenar, reser sig upp och springer igen. Först när benen börjar skaka av chocken och ansträngningen saktar han ner och försöker tänka efter.
   Som i ett annat liv minns han glädjen när han körde upp mot skolan. Nu skulle de få se! Belåten såg han tidningens logotype på den slarvigt parkerade bilen vid uppfarten. Förhoppningsvis fanns fler journalister uppe vid skolan. Jorden brinner, det skulle ingen kunna glömma.

Men inget blev som Filip tänkt sig. Hans fredliga klimataktion förvandlades till en fruktansvärd olycka där fyra människor dog och en hel skola brann ner.
   Den här berättelsen handlar om konsekvenserna för dem som överlevde. Om den ukrainska flyktingen Olga som är övertygad om att kriget har hunnit i kapp henne. Om studenten Rebecka som inte tycker att hon har rätt att leva när tre kamrater dör. Om de anhöriga. De som inte betraktades som offer och kanske aldrig hördes av polisen, men fick hela livet förändrat.
Om de som borde vara tacksamma, för att de klarade sig.