Håller du med?

31/8 Det är spännande när recensionerna börjar komma. Det finns vissa författare och artister/skådespelare som påstår att de ”aldrig läser recensioner”. Det tror jag inte på. Recensioner är ju en måttstock på hur väl man lyckats och det är väl alla intresserade av?

Det finns mycket annat som är – minst – lika viktigt som vad några få kulturjournalister tycker, till exempel vad alla läsarna tycker, men visst är det intressant att se hur olika saker kan uppfattas.

Som i de fyra recensioner som hittills nått fram till mig:

”Karin Alfredsson lyckas väl inte helt när hon ska beskriva religionens roll i en polsk katolsk familj” (Lotta Olsson i Dagens Nyheter
ELLER
”Klockan 21.37 är hjärtskärande läsning – framför allt de delar som utspelar sig i Polen” (Maria Neij i Bibliotekstjänst)
ELLER
”Karin Alfredsson …lyckas skapa en utmärkt spänningshistoria på många plan” (Katarina Gregersdotter i Västerbottens Folkblad)
ELLER
”Som spänningsroman håller inte Klockan 21.37” (Annika Bengtsson i Hallands Nyheter)

Vad tycker du?

Tävla
och vinn ett signerat exemplar av ”Klockan 21.37”!Kommentarer(1)

Kommentera...

Inger Ärlemalm: Hej Karin Jag har just läst ut din senaste bok Den sjätte gudinnan, Det är en fin och viktig serie du skriver om kvinnoförtryck i världen. Tack! mvh Inger Ä


I augusti 2008 hade Karin fått författarförbundsstipendium och tillbringade två veckor i den legendariska radioreportern Ariane Wahlgrens hus i Atén. Provskrivande på Arianes skrivmaskin.